سه شنبه 5 آذر 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن

حرفهاي بزرگ وكارهاي بزرگتر ، بزرگ مردان شهرداري!

فرداي ما 15آبان1392 -حجت الهامي

durnanews.ir

http://www.iraneconomist.com/files/fa/news/1392/5/24/17237_875.jpg

«بزرگترين لوستر شهري كشور در اورميه رونمايي شد شهردار اورميه گفت...»عنوان خبري كه جالب توجه مي نمود اما نمي دانم چرا در چند بار عبور  روزانه از اين ميدان متوجه اين كار بزگ نمي شوم با خود مي گويم بايد خبر گنده تر از خود لوستر باشد تا اينكه از روي كنجكاوي يك شب صرفا جهت نگاه دقيق به آن كار بزرگ و خبر گنده به ميدان انقلاب  مي روم در ميان كلكسيون لامپها و نورهاي رقاص دنبال بزرگترين لوستر كشور مي گردم عجبا هر چيزي در اين ميدان مي شود پيدا كرد بجز بزرگترين لوستر شهر و كشور و شايد هم قاره آسيا و دنيا ! يعني من آدرس را عوضي فهميده بودم ! اما بالاخره متوجه يك لامپ رشته اي جديد در آن ميدان شدم يعني اين را بزرگترين لوستر كشور مي گويند! يك لامپ حلقه اي با دم حلزوني ! گرچه شك دارم بتوان بر آن نام لوستر گذاشت اما به صفت و خبر بزرگترين لوستر كشور كلي خنديدم به قول كوچك مردي « هميشه آدمهاي بزرگ چيزهاي بزرگ مي خواهند.» لذا به بزرگ مردان كوچك پيشنهاد مي شود اين شاهكار بزرگ را در كتاب ركوردهاي جهاني گينس هم به ثبت برسانند تا وجهه شهرداري اورميه بخصوص روابط عمومي و امور بين الملل آن جهاني هم بشود.

باور بفرماييد دنيا مبهوت اين كار خارق العاده و بي نظير شما مي شود شما بزرگان شايسته بزرگترين عناوين هستيد.

نصب بنرهاي بزرگ تبليغي و تعريفي،و نصب پرچمهاي بزرگ در اقصا نقاط شهر را جزو كارهاي بزرگ و پر افتخار مديريتي مي شمارند و  انصافا براي تعدادي بنر فروش و پرچم فروش بازار خوبي پيدا شده است و اورميه را شهر بنر و پرچم كه كرده بودند و حالا هم اضافه كنيد نصب لوسترهاي بزرگ را...در ادامه  آن خبر يكي از سازندگان آن لوستر گفته بود كه اورميه را شهر نور خواهيم كرد بنابر اين همشهريان منتظر ديدن لوسترهاي بزرگ و بزرگتر ديگري در ميادين و روگذرهاي جديد باشند در حاليكه كه كسي به فكر تامين روشنايي معابر در داخل و اطراف شهر نيست چونكه اين جور كارها به چشم نمي آيند و جنبه تبليغاتي ندارند.

اما چه مي شد به جاي كارهاي كم ارزش نمايشي و صرف هزينه هاي بيهودهمثل بنرزني و پرچم زني و لوستر زني...كارهاي واجب و اصولي انجام مي شد.همه جا زيرگذر و روگذر را براي حذف چراغ قرمزها در نتيجه روان شدن ترافيك اجرا مي كنند در فلكه مدرس ما با هاي و هوي روگذري مي زنند ولي چراغهي قرمز آن را از عدد 4 به 6 مي رسانند تازه وقتي متوجه نقص كار مي شوند ترافيك مسيرهاي مستقيم كنار روگذر و گردشهاي به چپ  را با راه بندي به خيابانهاي پرترافيك تر مدرس و شهريار انتقال مي دهند و ترافيك سنگين آن خيابانها را مضاعف مي كنند .

واقعا دست مسئولين محتم درد نكند ، خسته نباشند ديگر چه مي توان به اين مسئولان نابغه گفت جز اينكه لطف كنند به جاي چند پروژه يك پروژه كار كنيد اما درست كار كنيد!

آقاي شهردار ،آقايان شوراي شهر ،مديران محترم ! اكنون شما به بالاترن سطح مديريتي شهر تكيه زديد و ديگر نيازي به نامجويي نداريد لطفا كارها را تبليغي ، نمايشي و ناقص انجام ندهيد قبل از شروع كاري درست تصميم بگيريد و درست كار كنيد سرمايه هاي شهر محدود هستند لطفا آنها را هدر ندهيد. بي تعارف كار شما در فلكه مدرس هيچ تعريفي ندارد آن زمان كه زير گذر را از طرح اوليه حذف كرديد و كار مهندسي مطالعه شده را به اصطلاح ماست مالي كرديد اي كاش مي شد يك بنر بزرگ تاسف و نكوهش را در جلوي ساختمان شهرداري آويزان كرد!

آيا معلوم است اكنون در فلكه مولوي چه مي كنيد پس از  مدتها كار و صرف آن همه هزينه و اتلاف نيرو يك شبه طرح عوض مي كنيد و ستونهاي آماده بارگذاري و نصب روگذر شبانه تخريب مي شوند هزينه اين تصميمات ناگهاني و تغيير نظر در وسط كار را چه كساني تقبل خواهند كرد گناه اين مردم چيست كه به شما اعتماد كردند؟

درياچه اورميه كفن پوشيده و در حال احتزار است شهرداري اورميه براي نام خليج فارس جشنواره نقاشي برگزار مي كند خليجي كه هيچ مشكلي ندارد و سياسيون بي درد تنها بر سر نام آن جنگ زرگري راه انداخته اند.

با وجود جشنواره هاي متعدد و پر تبليغ كيش و قشم و ... ديگر هيچ نيازي به شهرداري اورميه باقي نمي ماند شما لطف فرموده به فكر مشكلات واقعي و حاد درياچه اورمه باشيد مطمئن باشيد نام خليج فارس هميشه فارس خواهد ماند و هر روز بيشتر از ديروز بر مشتقات آن مانند پرسي و پرشي و پرشيا ؛ پارسي و پارسه و پارسيان ،...افزوده و استخراج مي شوند .  

چهارشنبه 17 مهر 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن

باغ رضوان اورميه-بهشت گدايان

  چاپ در نشريه فرداي ما شماره513-11مهر1392                     

 durnanews.ir

شايد بهتر بود نوشته مي شد «اورميه بهشت گدايان» وعكسهاي رنگارنگي از سائلان رنگارنگ با ترفندهاي هزار رنگ ضميمه مي شد و واقعيت هم چيزي غير از اين نيست پديده ناميمون مهاجرت بخصوص اسكان كوليهاي غرب كشور در اطراف شهر اورميه باعث شيوع اين حرفه زشت در اين شهر شده است هم اضافه كنيد رونق قاچاق مواد مخدر و افزايش بي رويه اعتياد و در نتيجه متكديان نوع معتاد و صد البته و صد متاسفانه خصت ترحم گونه و ساده لوحي مردم اورميه مكمل پديده شرم  آور و زشت تكدي گري حرفه اي مي باشد.

اما اينجا بالاي كوه باغ رضوان است رو به رويم شهري بي در و پيكر به نام اورميه و پشت سرم آرامگاه ابدي اقوام و همشهريان .

در اين نقطه به انسان حالات عجيبي دست مي دهد گويي در مرز دنيا و آخرت ايستاده است دربرزخ مرگ و زندگي!

در بالاي اين كوه بيش از هر زمان ديگر خود را به خداوند نزديكتر مي بيني گاه با  خود مي گويم حالا كه با پاي خود به اينجا آمده ام كاش ديگر به پايين برنمي گشتم و همين جا براي هميشه آرام سر بر بالين خاك مي گذاشتم و قبل از اينكه گناهانمان هر روز بيشتر و بيشتر شوند همه چيز همين جا تمام مي شد كه اگر حالا نشد چند روز ديگر روي پا و دوش ديگران همين جا تشريف خواهيم آورد پس هر چه زودتر بهتر!

و يا كاش حداقل ميشد مانند عارفان و صوفيان قديم  در غاري در همين اين كوه چله نشيني مي كردي و دل از غبار دنيا صاف...

اما چه ميشود كرد كه نمي شود من متعلق به خود خود خودم نيستم آن پايين كساني هستند كه از من انتظاراتي دارند كه اگر به  نشنوم به قول معروف مشمول ذمه مي شوم لذا بهتر همان است كه تسليم تقدير الهي و سرنوشت شد تا ديد كه سرنوشت در پيشاني هر كس چه نوشته است.

به قول دكتر شريعتي:خدايا به من چگونه زندگي كردن را بياموز كه مرگ را خود تجربه خواهم كرد!...

 غرق در اين افكار فلسفي و روحاني هستي كه ناگهان دستان بچه گدايي بسويت دراز مي شود و همه رشته ها را به هم مي ريزد و پنبه مي كند! پس خدايا اين بچه ها صاحب ندارند؟ پدر و مادر ندارند؟

قبرستان آرامش و تعريف خاص خودش را دارد اما اين متكديان كوچك حرفه اي نيك مي دانند در كجا و در په موقعيتي بايد ماهي بگيرند من كه علي رغم تمام دل رحمي از گدا پروري متنفر و بيزار هستم اين دستان به ظاهر كوچك و معصوم اما پر حيله و نيرنگ را كنار مي نهم نيك مي دانم اينها محتاج و يتيم نيستند سبيل ،شكم و گردن پدر همين بچه خيلي كلفت تر از امثال من است .

 چند قدم پايين تر مادر يكي از آن بچه گداها را مي بينم كه بر روي چمنها لميده چند نيم وجبي ديگر دور و برش بازي مي كنند و يكي هم در شكمش ! دلم مي خواهد بر سرش داد بكشم  چرا در حق اين بچه ها اينچنين ظلم مي كنند! چرا فرهنگ و نجابت شهر ما را زير سؤال مي برند؟ چرا...ولي او زبان مرا نمي فهمد نمي دانم از كجا آمده شايد از شهرها و استانهاي جنوبي يا از كشورهاي مجاور، ولي هر كه هست او همشهري ما نيست او يك ميمان ناخوانده است. و چند قدم ديگر در كمال تعجب ديده مي شود كه فضاي سبز وسط باغ رضوان به ميدان فوتبال تبديل شده  و هيجان وهلهله اي بر پاست! آيا اينجا آرامگاه است يا ميدان فوتبال؟!

 آيا اين قبرستان متولي ندارد كه هر كسي هر چه خواست بدون احترام به فضاي آرامگاه و مرده ها و زنده ها انجام مي دهد؟!

شايد گفتن اين نكته چندان خوب نباشد اما من چنانچه به والدين مرحوم دلبستگي دارم به باغ رضوان هم علاقه خاصي دارم و از آنجا ادبيات قبرستاني يا مرگ از آن جمله اشعار روي سنگ قبرها را زياد مطالعه مي كنم بر مزار مرحوم نيكزاد يكي از فعالين ملي آذربايجان چنين نوشته شده است:«يوخونوز شيرين اولسون ديريلر!»

 

شنبه 6 مهر 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن
     http://s3.picofile.com/file/7822982789/2121.jpg

با پيگيريهاي مجدانه مديريت سايت دورنا نيوز http://durnanews.ir و  ارائه پاسخهاي منطقي ُ قانوني و قانع كننده به مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از سوي مدير وبسايت خبري - تحليلي دورنا نيوز  سايت مزبور كه به علت ايراد برخي اتهامات واهي و بي اساس از سوي عده اي زياده خواه طي چند روز گذشته توقيف ُ، فيلتر و از دسترس خوانندگان و علاقمندان خارج شده بود از صبح فردا تاريخ هشتم  مهر ماه ۱۳۹۲ فعاليت خود را رسما آغاز خواهد نمود. اين نويد را به خوانندگان عزيز دورنا نيوز مي دهيم كه سايت دورنانيوز مصمم تر و جدي تر از گذشته در چهارچوب قانون مطبوعات و ساير قوانين جمهوري اسلامي به امر اطلاع رساني و تحليل مسائل سياسي ، اقتصادي ، فرهنگي ، اجتماعي  استان آذربايجان غربي و ... خواهد پرداخت.

پنجشنبه 21 شهریور 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن

اروم نيوز (( اورميه سسي ))  : پايگاه خبري و تحليلي دورنانيوز آذربايجان كه به همت جمعي از فعالان مطبوعاتي استان آذربايجان غربي فعاليت خود را همانند يك خبرگزاري جامع محلي تشكيل داده است در طول فعاليت خود انقلابي نوين در راستاي اطلاع‌رساني عرضه كرده و تمامي اخبار و مسائل روز پيرامون اورميه و آذربايجان را به‌ صورت تحليلي به مخاطبان خود منتشر مي‌نمود كه در اقدامي عجيب و غيرمنتظره روز  يكشنبه 17 شهريور فيلتر و در همان روز توقيف شد.

سايت «دورنانيوز» كه از سوي «جمعي از فعالان مطبوعاتي» استان آذربايجان غربي و با كمك بسياري از نويسندگان جوان و آينده دار استان براي حمايت از فرهنگ اصيل آذربايجاني و دغدغه‌ها و مشكلات مردم استان در هفت بخش سياسي و اجتماعي، تاريخي و فرهنگي، ورزش آذربايجان، اقتصادي،  تورركجه، ايران و جهان و بخش ويژه درياچه اورميه راه‌اندازي شده بود، در روز يكشنبه فيلتر شد!


فيلترينگ سايت «دورنانيوز» در حالي صورت مي‌گيرد كه حسن روحاني روز ۱۶ خرداد ماه سال جاري، در جريان فعاليت‌هاي انتخاباتي خود، با انتقاد از وضعيت اينترنت در ايران گفته بود: «ما در دنيايي زندگي مي‌كنيم كه محدود كردن اطلاعات امكان‌پذير نيست.»

حسن روحاني همچنين تيرماه سال جاري در گفت‌و‌گويي با مجله «چلچراغ» گفته بود: «فيلترينگ گسترده جز اين كه ديوار بي‌اعتمادي ميان مردم و دولت را بيشتر مي‌كند و به اقتصاد ما ضربه مي‌زند، خاصيت ديگري ندارد و مانع توسعه كاربري‌هاي مثبت اينترنت در ايران مي‌شود.»


فيلتر شدن سايت‌هاي مختلف در دوران محمود احمدي‌نژاد، اتفاق رايجي بود و بسياري از وب‌سايت‌هاي داخل و خارج به بهانه‌هاي مختلف در داخل كشور مسدود مي‌شدند ، اما فيلتر شدن سايت «دورنانيوز» نخستين موردي است كه پس از روي كار آمدن دولت تدبير و اميد حسن روحاني از سوي رسانه‌ها گزارش مي‌شود.

ولي بدون ترديد مهمترين مشخصه رشد و بلوغ سياسي يك رسانه مستقل " استقلال " آن رسانه از باندهاي قدرت، احزاب، گروه‌هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و ... است و دقيقا همين مشخصه مهم ( استقلال ) است كه يك رسانه مستقل را تبديل به تريبون و بلندگوي هميشگي اقشار مختلف مردم مي‌كند؛ آذربايجان مهد اولين‌ها، در عرصه مطبوعات هم اولين است و مطبوعات در آذربايجان سابقه‌اي ديرپا دارد.

 

در انقلاب مشروطيت - كه هديه ديگري از مردم آذربايجان به كل مردم ايران بود - مطبوعات به‌ دليل جايگاه، پشتوانه و اعتماد مردمي از عوامل اصلي پيروزي انقلاب مشروطيت بودند كه مطالب فوق‌الذكر و شعور بالاي سياسي، فرهنگي و اجتماعي و همچنين تاريخ و مدنيت چندين هزار ساله مردمانش و بسياري از موضوعات و مسائل ديگر، كار مطبوعاتي را در اين منطقه به شدت حساس و بسيار سخت و دشوار كرده است كه به‌نظر مي‌رسد استوار بودن بر مواضع فوق‌الذكر هزينه‌هايي نيز دارد كه اگر كسي بخواهد بر آن مواضع پافشاري كند با فشارهايي روبرو مي‌شود كه فيلترينگ و توقيف دورنانيوز از همان فشارها مي‌باشد! 

 

گويا اين اولين‌ها نمي‌خواهند دست از سر آذربايجان بردارند و دورنانيوز اولين وب‌سايت رسمي استان آذربايجان غربي است كه فيلتر و توقيف شده است كه مجموعه ما آرزوي بازگشت اين رسانه پرقدرت و باصلابت به فضاي مجازي استان آذربايجان غربي را دارد.
دوشنبه 18 شهریور 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن

آللاه‌ين آدييلا

گزارش پاياني ششمين دوره جشنواره غيردولتي آنامين يايليغي

 

صمد كؤنلومده‌دير، اوره‌ييمده‌دير     دؤيوشور، اؤلسه‌ده دؤنمز ائليندن

                                                                                        (عليرضا نابدل/ اوختاي)

زنده داشتن خاطره صمد، بيش از هر چيز در آن است كه ما به همه آن چه كه صمد دلبستگي داشت، علاقمند باشيم.

                                                                                                  (ع. فرزانه)

با عرض سلام و صلوات بر امام مهرباني‌ها، حضرت ضامن آهو(ع)، و گراميداشت نهمِ شهريور(روز درگذشت صمد بهرنگي/ روز ادبيات كودكان و نوجوانان منطقه آذربايجان)، همچنين بيست و يكم فروردين( روز درگذشت بولود قاراچورلو/ روز شعر منطقه آذربايجان) و چهارم تيرماه(الهام گرفته شده از تاريخ قديمي‌ترين نسخه مكتوب كتاب جاويد دده‌قورقود/  روز ادبيات داستاني و نمايشي منطقه آذربايجان)؛ بدينوسيله از تمام عزيزاني كه در شش دوره برگزار شده جشنواره غيردولتي آنامين يايليغي به طور مستقيم و غير مستقيم، از دور و نزديك، شناس و ناشناس و ...، و به هر نحوي از قبيل نقد، تبليغ، داوري، شركت، چاپ و انتشار فراخوان،حمايت مالي، كمك فكري و ...با اين جشنواره همكاري فرمودند، تقدير و تشكر كرده و از تمام هنرمندان و هنرپروران عزيز منطقه آذربايجان كه از بنده، حرف و كارهايم رنجيده‌اند، عذر  مي‌خواهم.

 

آمار و ارقام ششمين دوره جشنواره غيردولتي «آنامين يايليغي» و مجموع ادوار قبلي:

تعداد شركت‌كنندگان:

1- دوره اول: 46 نفر               31 نفر آقا             15 نفر خانم

2- دوره دوم: 92 نفر               64 نفر آقا             28 نفر خانم

3- دوره سوم: 142 نفر            103 نفر آقا            39 نفر خانم

4- دوره چهارم: 102 نفر           49 نفر آقا                 53 نفر خانم

5- دوره پنجم:  137 نفر           105 نفر آقا              32 نفر خانم

6- دوره ششم: 35 نفر              همگي خانم

الف: مجموع شركت‌كنندگان با احتساب كساني كه در2 و يا بيش از 2 دوره مختلف شركت كرده‌اند: 554 نفر

ب: مجموع شركت‌كنندگان بدون احتساب شركت‌كنندگان در ادوار مختلف( نام هر فرد يك بار احتساب شده است): 435 نفر

 

آمار شركت‌كنندگان 2 و يا بيش از 2 دوره، و نكاتي ديگر:

الف: مجموعاً 72 نفر، در2 و يا بيش از 2 دوره مختلف شركت كرده‌اند.

ب: از 72 نفر ذكر شده، 26 نفر در يك يا دوره برنده جشنواره شده‌اند.

ج: از 26 نفر فوق‌الذكر، 4 نفر در 2 دوره مختلف برنده شده‌اند.

د: در مجموع از دوره اول تا ششم، 59 نفر برنده جشنواره شده‌اند( از رتبه اول تا تقديري)

ه: از 59 نفر مذكور، 8 برنده در دوره پنجم طبق قواعد فراخوان از طريق قرعه انتخاب شد‌ند.

ر: فقط يك برنده در يك دوره از جشنواره، برنده دو بخش متفاوت شده است.

ز: از ميان برندگان، 6 نفر در ادوار مختلف جهت داوري در اين جشنواره انتخاب شده‌اند.

 

تعداد آثار راه يافته به مرحله داوري:

1-  دوره اول:  49 اثر     شعر تركي 18 اثر/ شعر فارسي 19 اثر/ داستان فارسي 12 اثر

2- دوره دوم: 94 اثر      شعر تركي70 اثر/ شعر فارسي 24 اثر

3- دوره سوم: 178 اثر   شعر تركي 102 اثر/ شعر فارسي 33 اثر/ داستان تركي 43 اثر

4- دوره چهارم(اختصاص به كوكان و نوجوانان 6- 17 سال داشت): 84 اثر (نظم و نثر)؛ (همه آثار به زبان تركي بودند)

الف- 35 اثر بزرگسالان راجع به زلزله قاراداغ داوري نشد. از 1 اثر نقد بزرگسالان، تقدير شد.

5- دوره پنجم، به انتخاب برترين‌هاي فرهنگي ادبي منطقه آذربايجان در 90 سال گذشته و سال 1391 از نگاه مخاطبان، اختصاص داشت و شركت‌كنندگان برنده، طبق قواعد فراخوان اين دوره به قيد قرعه انتخاب شدند.

6- دوره ششم(اختصاص به بانوان داشت): 33 اثر      شعر تركي 23 اثر/ داستان تركي 10 اثر

 

داوران، آمار و شهرهايشان:

1- داوران دوره اول: 10 نفر    8 نفر آقا/ 2 نفر خانم

2- داوران دوره دوم: 4 نفر      همگي آقا

3- داوران دوره سوم: 10 نفر    9 نفر آقا/ 1 نفر خانم

4- داوران دوره چهارم: 12 نفر    7 نفر آقا/ 5 نفر خانم

5- در دوره پنجم، داوران خود شركت‌كنندگان بودند و جشنواره، آراي آنان را جمع بندي و اعلام كرد.

6- داوران دوره ششم: 10 نفر    7 نفر آقا/ 3 نفر خانم 

الف: مجموع داوران ادوار مختلف، بدون تكرار اسامي: 44 نفر

ب: از داوران دوره اول فقط يك داور در دوره دوم حضور داستند.

ج: از داوران دوره دوم فقط يك داور در دوره سوم حضور داشتند.

ح: از داوران دوره چهارم، هيچكدام در ادوار قبلي حضور نداشتند.

خ: در دوره پنجم، داوري بر عهده خود شركت‌كنندگان بود(انتخاب برترين‌هاي فرهنگي- ادبي منطقه آذربايجان از نگاه مخاطبان در 90 سال گذشته و سال 1391)

د: از داوران دوره ششم، هيچكدام در ادوار قبلي حضور نداشتند

ر: اسامي شهرهاي داوران و تعداد داورانشان: 1- اردبيل/ 14 نفر 2- پارساباد/ 4 نفر 3- شبستر/ 1 نفر 4- قم/ 1 نفر 5- خييو(مشگين شهر)/ 4 نفر 6- تبريز/ 8 نفر 7- بناب/ 1 نفر 8- تهران/ 2 نفر 9- اورميه/ 2 نفر 10- زنگان(زنجان)/ 4 نفر 11- اهر/ 1 نفر 12- خوي/ 2 نفر

 

آمار برندگان بخش‌هاي مختلف شش دوره:

داستان تركي: در ادوار اول، سوم و ششم برگزار شده است:

1- تعداد برندگان دوره اول: 1نفر

2- تعداد برندگان دوره سوم: 7نفر

3- تعداد برندگان دوره ششم: 3 نفر

3- مجموع برندگان، بدون تكرار: 10 نفر

الف: از برندگان دوره سوم، يك نفر در دوره ششم، برنده شده است.

ب: اسامي شهرهاي برندگان، بدون تكرار اسامي: تبريز، جلفا و اردبيل

 

شعر تركي: در ادوار اول، دوم، سوم و ششم برگزار شده است.

1- تعداد برندگان دوره اول: 5نفر

2- تعداد برندگان دوره دوم: 6نفر (آزاد 3نفر) (كلاسيك 3نفر)

3-  تعداد برندگان دوره سوم: 7نفر (آزاد 4نفر) (كلاسيك 3نفر)

4- تعداد برندگان دوره ششم: 3 نفر

الف: از برندگان دوره اول يك نفر در دوره دوم برنده شده است.

ج: از برندگان دوره دوم يك نفر در دوره سوم برنده شده است.

ح: مجموع برندگان، بدون تكرار:20 نفر

خ: اسامي شهرهاي برندگان، بدون تكرار اسامي: 1- خييو (مشگين شهر) 2- تبريز 3- پارساباد 4- كليبر 5- مرند 6- اردبيل 7- مراغه

 

شعر فارسي: در هر 3 دوره اول برگزار شده است.

1- تعداد برندگان دوره اول: 3نفر

2- تعداد برندگان دوره دوم: 3نفر

3-  تعداد برندگان دوره سوم: 4نفر

الف: از برندگان دوره اول يك نفر در دوره سوم برنده شده است.

ب: مجموع برندگان، بدون تكرار: 9 نفر

ج: اسامي شهرهاي برندگان، بدون تكرار اسامي: 1- اردبيل 2- خلخال 3- تبريز 4- قوشاچاي (مياندوآب) 5- شيراز 6- تهران 7- مشهد

 

داستان فارسي: فقط در دوره اول برگزار شد.

4 نفر برنده همگي از اردبيل

 

ادبيات كودك و نوجوان 6- 17 سال:فقط در دوره چهارم برگزار شده است.

الف: تعداد برندگان در گروههاي سني چهارگانه و بخش هاي نثر و شعر: 8 نفر

ب: تعداد تقديري‌هاي كودكان و نوجوانان: 2 نفر

ج: تعداد تقديري‌هاي بخش نقد ادبيات كودك و نو جوان- بزرگسالان حق شركت داشتند-: 1 نفر

ح: اسامي شهرهاي برندگان، بدون تكرار اسامي: 1- اردبيل 2- خييو (مشگين شهر) 3- تبريز  4- تهران 5- جلفا

 

انتخاب برترين‌هاي فرهنگي- ادبي منطقه آذربايجان از سال 1391- 1300 و 1391: اين بخش در دوره پنجم برگزار شده است.

الف: از 137 نفري كه در انتخاب برترين‌ها شركت كرده بودند، 8 نفر به قيد قرعه انتخاب شدند.

ب:اسامي شهرهاي برندگان: 1- اورميه 2- تبريز 3- پارساباد 4- خييو(مشگين شهر) 5- اردبيل

 

تعداد و اسامي استان‌هاي شركت‌كننده:

الف: تعداد و اسامي استان‌هاي دوره اول: 4 استان  (1- آذربايجان غربي 2- گيلان 3- خوزستان 4- اردبيل)

ب: تعداد و اسامي استان‌هاي دوره دوم: 11 استان (1-آذربايجان شرقي 2- آذربايجان غربي 3- زنجان 4- البرز 5- خراسان رضوي 6- تهران 7- لرستان 8- كردستان 9- خوزستان 10-قم 11- اردبيل)

ج: تعداد و اسامي استان‌هاي دوره سوم: 13 استان (1- اردبيل 2- آذربايجان شرقي 3- آذربايجان غربي 4-تهران 5- همدان 6-خراسان رضوي 7-فارس 8-البرز 9- قزوين 10- كرمان 11-گيلان 12- زنجان 13- اصفهان)

د: تعداد و اسامي استان‌هاي دوره چهارم 3 بخش جداگانه- : 7 استان (1- آذربايجان شرقي 2- اردبيل 3- قزوين 4- خراسان 5- آذربايجان غربي 6- تهران 7- زنجان)

ح: تعداد و اسامي استان‌هاي دوره پنجم: 6 استان ( 1- اردبيل 2- آذربايجان شرقي 3- آذربايجان غربي 4- البرز 5- تهران 6- زنجان)

ر: تعداد و اسامي استان‌هاي دوره ششم، همراه مجموع شركت‌كنندگان اين استان‌ها در اين دروه:4 استان (1- اردبيل: 22 نفر 2- آذربايجان شرقي: 11 نفر 3- تهران: 1 نفر 4- زنجان: 1 نفر)

1- در دوره سوم 4 نفر، شهرها و استان‌هاي خود را معرفي نكرده بودند و 1 نفر از جمهوري آذربايجان شركت كرده بود.

2- در دوره چهارم، 1 نفر از جمهوري آذربايجان شركت كرده بود.

3- در دوره چهارم، 2 نفر شهرها و استان‌هاي خود را معرفي نكرده بودند.

4- در دوره پنجم 1 نفر از جمهوري تركيه شركت كرده بود.

خ: مجموع استان‌هاي بدون تكرار 6 دوره با آمار مجموع شركت كنندگان اين استان ها: 17 استان (1- اردبيل:250 نفر/ 2-آذربايجان شرقي:110 نفر/ 3- آذربايجان غربي:14 نفر/ 4- زنجان:8  نفر/ 5- همدان: 2 نفر/ 6- قم:1 نفر/ 7- قزوين:1 نفر/ 8- البرز:6 نفر/ 9- تهران: 19  نفر/ 10- گيلان:2 نفر/ 11- خراسان رضوي:4 نفر/ 12- اصفهان: 1 نفر/ 13- فارس:2 نفر/ 14- كرمان:1 نفر/ 15- خوزستان:3 نفر/ 16- لرستان:1 نفر/ 17- كردستان:1 نفر)

* در مجموع 6 نفر، شهرها و استان‌هاي خود را معرفي نكرده بودند و 2  نفر از كشور جمهوري آذربايجان و 1 نفر از كشور جمهوري تركيه، شركت كرده بودند.

* مجموع شركت‌كنندگان بدون تكرار اسامي: 435 نفر( بدون در نظر گرفتن شركت افراد مختلف در ادوار مختلف)

 

تعداد و اسامي شهر‌هاي شركت‌كننده:

الف: تعداد و اسامي شهر‌هاي دوره اول: 9 شهر (1- اردبيل 2- نير 3- خييو (مشگين شهر) 4- خلخال 5- پارساباد 6- ماكو 7- آستارا 8- دزفول 9- مسجد سليمان)

 ب: تعداد و اسامي شهر‌هاي دوره دوم: 24 شهر (1- تبريز 2- پارساباد 3- خوي 4- خييو (مشگين شهر) 5- قوچان 6- تهران 7- مراغه 8- اورميه 9- بروجرد 10- زنگان (زنجان) 11- سقز 12- خلخال 13- قوشاچاي (مياندوآب) 14- ميانه 15- سبزوار 16- كرج 17- نمين 18- سلماس 19- مرند 20- بناب 21- بازرگان 22- شوشتر 23- قم 24- اردبيل)

 ج: تعداد و اسامي شهر‌هاي دوره سوم: 29 شهر (1- اردبيل 2- خييو (مشگين شهر) 3- تبريز 4- جلفا 5- گرمي و انگوت 6- مراغه 7- پارساباد 8- تهران 9- مرند 10- قرچك 11- مليك كندي (ملكان) 12- همدان 13- خوي 14- بناب 15- مشهد 16- خلخال 17- قوشاچاي (مياندوآب) 18- كليبر 19- شيراز 20- اشكنان 21- كرج 22- قزوين 23- كرمان 24- آستارا 25- صايين‌قالا (شاهين‌دژ) 26- زنگان (زنجان) 27- فلاورجان 28- بستان آباد)

ح: تعداد و اسامي شهر‌هاي دوره چهارم- در 3 بخش جداگانه- : 13 شهر(1- اردبيل 2- جلفا 3- مرند 4- قزوين 5- خراسان 6- زنگان (زنجان) 7- اورميه 8- تهران 9- پارساباد 10- خييو (مشگين شهر) 11- تبريز 12- گرمي 13- مليك كندي (ملكان)

خ: تعداد و اسامي شركت‌كنندگان شهرهاي دوره پنجم: (1- اردبيل 2- هير3- خييو(مشگين شهر) 4- پارساباد 5- جلفا 6- عشاير ساوالان 7- اورميه 8- تبريز 9- خلخال10- بخش موران 11- كرج 12- تهران 13- زنجان 14- بخشايش 15- اهر 16- ساوجبلاغ 17- پيرانشهر)

د: تعداد و اسامي شركت‌كنندگان شهرهاي دوره ششم، همراه مجموع شركت‌كنندگان اين شهرها در اين دوره: (1- اردبيل: 11نفر/ 2- خييو(مشگين شهر): 8 نفر/ 3- پارساباد: 1 نفر/ 4- جلفا: 2 نفر/ 5- تبريز: 8 نفر/ 6- خلخال: 1 نفر/ 7- تهران: 1 نفر/ 8- زنگان (زنجان): 1 نفر/ 9-  مراغه: 1 نفر/ 10-گرمي: 1 نفر)

 ر: آمار مجموع و اسامي شهرهاي شركت‌كننده 6 دوره: 49 شهر (1- اردبيل 2- نير 3- خييو (مشگين شهر) 4- خلخال 5- پارساباد 6- گرمي 7- انگوت 8- نمين 9- تبريز 10- خوي 11- مراغه 12- ميانه 13- مرند 14- بناب 15- بازرگان 16- بستان آباد 17- جلفا 18- كليبر 19- مليك كندي (ملكان) 20- ماكو 21- اورميه 22- قوشاچاي (مياندوآب) 23- سلماس 24- صايين‌قالا (شاهين‌دژ) 25- آستارا 26- زنگان (زنجان) 27- كرج 28- قم 29- همدان 30- قزوين 31- تهران 32- قرچك 33- سقز 34- دزفول 35- مسجدسليمان 36- شوشتر 37- شيراز 38- اشكنان 39- بروجرد 40- سبزوار 41- مشهد 42- فلاورجان 43- كرمان 44- قوچان 45- بخش موران 46- بخشايش 47- اهر 48- ساوجبلاغ 49- پيرانشهر)

 

آمار و اسامي نشريات:

تا زمان اعلام نتايج ششمين دوره در 7 نشريه استاني (آذربايجان شرقي، زنجان، «تهران- خوي» و اردبيل) و كشوري، مطالبي راجع به جشنواره غيردولتي آنامين ‌يايليغي منتشر شده است:

اردبيل فردا، آواي اردبيل و صبح سبلان(استان اردبيل)/ بايرام(زنجان)/ آفتاب آذربايجان(آذربايجان شرقي)/ خوي نگار«تهران- خوي»/ شاپرك(سراسري)

 

 آمار وبلاگ‌ها و سايت‌هايي كه در ادوار مختلف، فراخوان يا گزارش‌هاي پاياني جشنواره را منتشر كرده‌اند:

1- تعداد وبلاگ‌ها و سايت‌ها در دوره دوم: 29 وبلاگ/ 1 سايت

2-  تعداد وبلاگ‌ها و سايت‌ها در دوره سوم: 36 وبلاگ/ 4 سايت

3-  تعداد وبلاگ‌ها و سايت‌ها در دوره چهارم: 29 وبلاگ/ 5 سايت

4-  تعداد وبلاگ‌ها و سايت‌ها در دوره پنجم: 51 وبلاگ/ 10 سايت

5- تعداد وبلاگ‌ها و سايت‌ها در دوره ششم: 32 وبلاگ/ 3 سايت

5- مجموع سايت‌ها و وبلاگ‌هاي بدون تكرار ادوار مختلف: 113 وبلاگ و 15 سايت

الف: آمار سايت‌ها و وبلاگ‌هاي فيلتر شده ذكر نشده است، همچنين شبكه‌هاي اجتماعي

ب: از  دوره دوم، جشنواره درخواست همكاري وبلاگ‌ها و سايت‌ها با اين جشنواره را اعلام كرد.

ج: از دوره دوم تا ششم فقط دو وبلاگ به طور مستمر، فراخوان جشنواره را انعكاس داده‌اند.

د: در شش دوره گذشته، 42 وبلاگ و سايت فراخوان و يا گزارشات اين جشنواره را منتشر كرده‌اند.

ح: قطعا آمار سايت‌ها و وبلاگ‌ها بيش از اين است و ما آمار سايت‌ها و وبلاگ‌هايي را ذكر كرده‌ايم كه به آنها دسترسي داشته‌ايم.

 

هزينه‌هاي ادوار مختلف جشنواره:

1- مجموع هزينه‌هاي دوره اول: 250 هزار تومان

2- مجموع هزينه‌هاي دوره دوم:  600 هزارتومان

3- مجموع هزينه‌هاي دوره سوم: 800 هزار تومان

4- مجموع هزينه‌هاي دوره چهارم: 300 هزار تومان

5- مجموع هزينه‌هاي دوره پنجم: 150 هزار تومان

6- مجموع هزينه‌هاي دوره ششم: 365 هزار تومان

 

تاريخ‌هاي اختتاميه ادوار مختلف:

1- اختتاميه اولين دوره: 12/12/1389 سالن بيضاء اردبيلي- اردبيل

2- اختتاميه دومين دوره: 30/6/1390 سالن بيضاء اردبيلي- اردبيل

3- اختتاميه سومين دوره: 23/2/1391 اينترنتي(برابر با روز مادر)

4- اختتاميه چهارمين دوره: 17/7/1391 اينترنتي(برابر با روز جهاني كودك)

5- اختتاميه پنجمين دوره: 12/12/1391 اينترنتي(برابر با اختتاميه اولين دوره جشنواره)

6- اختتاميه ششمين دوره: 9/6/1392 اينترنتي(برابر با روز ادبيات كودك و نوجوان منطقه آذربايجان"روز درگذشت صمد بهرنگي")

الف: به طور متوسط جشنواره غيردولتي آنامين يايليغي از اولين تا ششمين دوره، تقريباً هر 5 ماه يكبار برگزار شده است.

ب: با توجه به مشكلاتي كه براي اين جشنواره پس از اختتاميه دومين دوره پيش آمد و شرح آن به صورت نامه‌هاي سرگشاده توضيح داده شده است؛ جشنواره غيردولتي آنامين يايليغي لاجرم به صورت اينترنتي برگزار شد.

 

اعلام نتايج ششمين دوره جشنواره غير‌دولتي «آنامين يايليغي»

الف: دبير علمي ششمين دوره: خانم دكتر ساراي اؤيرنجي

ب: دبير اجرايي ششمين دوره جشنواره: خانم خاطره عبدالعليزاده

ج: از 17 عزيزي كه با اهداي 365 هزار تومان به جشنواره، در رونق و تداوم آن سهيم شدند، تشكر مي‌كنيم.

 د: تشكر ويژه از خانم زهرا رضايي، شاعر شش ساله و توانمند خياوي به خاطر ياري مادي جشنواره.

ه: تشكر از خانم دكتر ساراي اؤيرنجي به خاطر ترجمه فراخوان ششمين دوره به زبان انگليسي.

ر: تشكر از آقاي ابوالفضل ثوابي به خاطر ترجمه فراخوان ششمين دوره به زبان تركي.

 

اسامي داوران و برندگان بخش شعر تركي ششمين دوره جشنواره غيردولتي «آنامين يايليغي»

( ششمين دوره جشنواره غيردولتي آنامين يايليغي به بانوان اختصاص داشت)

اسامي داوران: 1- خانم دكتر آيلار سعيدي/ اهر 2- خانم ليلي كحالي/ تهران 3- آقاي كاميل قهرمان اوغلو/ خييو (مشگين شهر) 4- آقاي ابوالفضل ثوابي/ تبريز 5- آقاي زمان پاشازاده/ پارساباد

برندگان بخش شعر:

نفر اول: مريم عليزاده از تبريز/ 336 امتياز

نفر دوم: فرشته رسولي از تبريز/ 330 امتياز

نفر سوم: رقيه وعيدي از مراغه / 323 امتياز

الف: نمرات برتر بخش شعر تركي پس از نمرات برندگان؛ به ترتيب: 1-  آرزو مرادي/ جلفا/ 310 امتياز 2- سپيده رسولي/ تبريز/ 301 امتياز 3- نجيبه رستم اوغلو/ خييو (مشگين شهر)/ 300 امتياز 4- مهسا عبدالعليزاده/ خييو (مشگين شهر)/ 285 امتياز

ب: نمرات برتر فقط براي اطلاع شركت‌كنندگان و علاقمندان، اعلام شده است.

 

اسامي داوران و برندگان بخش داستان تركي ششمين دوره جشنواره غيردولتي «آنامين يايليغي»

اسامي داوران: 1- خانم دكتر آيلار سعيدي/ اهر 2- خانم ساراي محمد رضايي/ خييو(مشگين) 3- آقاي عليرضا ذيحق/خوي 4- آقاي حميد آرغيش/ خوي 5-  آقاي سليمان جعفري/ تبريز 6- آقاي علي اصغر اجاقلو/ زنگان(زنجان)

برندگان:

نفر اول: پري آخته از اردبيل/ 415 امتياز

نفر دوم: پريسا ميرزايي ماهر از اردبيل/ 372 امتياز

نفر سوم: رقيه وعيدي از مراغه/ 358 امتياز

الف: نمرات برتر بخش داستان تركي پس از نمرات برندگان؛ به ترتيب: 1- خاطره عبدالعليزاده/ خييو(مشگين)/ 345 امتياز 2- آيلار معدن پسندي/ تبريز/ 275 امتياز

ب: نمرات برتر فقط براي اطلاع شركت‌كنندگان و علاقمندان، اعلام شده است.

ج: خانم رقيه وعيدي اولين برنده جشنواره است كه در يك دوره، برنده دو بخش متفاوت شده است.

 

با آرزوي موفقيت براي همه تلاشگران عرصه فرهنگ، هنر و ادبيات منطقه عزيز آذربايجان

 

مدير مسئول انتشارات يايليق؛

باني جشنواره غيردولتي «آنامين يايليغي»

سعداله دنيوي مغانلو

( الواح تقدير و تنديس برندگان جشنواره تا پايان شهريور، تحويل داده خواد شد)

پنجشنبه 3 مرداد 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن



به گزارش جماران، آيت‌الله العظمي بيات زنجاني در فتواي جديد خود ابراز داشتند: «با استناد به موثقه عمار و روايت مفضل ابن عمر از امام صادق(ع) كه در باب 16 وسايل الشيعه از ابواب «من يصح منه الصوم» آمده است، كساني كه روزه مي‌گيرند ولي تاب و تحمل تشنگي را ندارند، فقط به اندازه‌يي كه جلوي تشنگي شان را بگيرد مي‌توانند آب بنوشند و در اين حالت روزه شان باطل نبوده و قضا هم ندارد.»

آيت‌الله العظمي بيات زنجاني در اظهاراتي جديد در جمع  تعدادي از علما و روحانيوني كه در دفتر ايشان حضور يافته و پيرامون فتواي اخير معظم له شبهات و نظراتي داشتند، بياناتي اظهار داشتند كه عينا از سايت ايشان منتشر مي‌گردد:



بسم الله الرّحمن الرّحيم


همانطوري كه حضرات مستحضرند در متون روايي و فقهي ما پيرامون روزه شيخ و شيخه (پيرمرد و پيرزن) و ذوالعطاش (مبتلا به مرض تشنگي)، بحثي داريم كه آيا افطار آنها از باب رخصت است يا عزيمت؟ يعني مختارند كه افطار كنند يا موظف به افطار روزه هستند؟ در خلال همين بحث، درباره افرادي بحث شده كه بيماري تشنگي ندارند و عنوان "ذوالعطاش" بر آنها صدق نمي‌كند، اما دچار عطش مقطعي و اتفاقي مي‌شوند و نمي‌توانند روزه خود را ادامه دهند. مثلاً كارگري روزه گرفته و در اثر گرما احتمال دارد ادامه روزه منجر به غش و حتي مرگ شود. اين فرد ذوالعطاش نيست، اما دچار عطش شديد مقطعي شده است. در اين مورد امام صادق (عليه‌السلام)فرموده‌اند كه آنان مي‌توانند آب بنوشند. دو روايت در اين‌باره وارد شده كه هر دو هم به نظر اينجانب معتبر است. البته در نسخه وسائل در موثقه عمار، كلمه عطاش آمده است، ولي در تهذيب، كلمه عطش آمده كه همين درست است، چون ذوالعطاش لازم نيست به اندازه رمق آب بخورد، چراكه مطابق صحيح محمد ابن مسلم اساساً روزه بر او واجب نيست. سند موثقه عمار، احمد بن ادريس از نظر نجاشي و شيخ ثقه است. محمد بن احمد به دليل احمد بن محمد بن حسن  همان ابن يحيي است. اينجا سلسله سند وسائل اصح است، با اينكه معمولا تهذيب اصح است. احمد بن حسن و عمرو بن سعيد و مصدق بن صدقه و عمار همگي اگرچه فطحي مذهب هستند ولي همگي ثقه هستند.
سند روايت دوم (روايت مفضل) هم ما معتقديم معتبر است و اين دو روايت از حيث سند جاي بحث ندارد.
روايت مفضل انگار كه درباره امروز است و درباره افرادي ست كه به دليل تشنگي فراوان، قادر به ادامه روزه نيستند. حضرت هم نمي‌گويد كه: "روزه‌شان را تمام كنند ولو اينكه در فشار قرار گيرند" و نيز نمي فرمايند كه روزه شان را افطار كنند و بعد كفاره دهند و يا قضا كنند، بلكه راهنمايي مي‌كنند كه با خوردن آب به مقدار ضرورت، به روزه ادامه بدهند. البته برخي از اعاظم و اعلام فرموده‌اند كه اينجا درباره افطار يا ادامه روزه سكوت شده و طبق قواعد عامه دال بر ابطال روزه است، اما به اين نكته توجه نشده كه اگر عمومات در اينجا حاكم بود، نياز نبود كه گفته شود روزه‌دار «بقدر ما يمسك رمقه» بخورد.


به نظر من نسبت اين روايت با روايات عمومات، نسبت شبه حكومت است نه تخصيص. امام (ع) از عنوان افطار استفاده نكرده و اساساً چنين شربي را مثلاً مانند ريختن دارو به زور به حلق روزه دار مفطر نمي‌دانند چراكه آنجا از عبارت "افطر" استفاده فرمود.
دقت در موثقه عمار و روايت مفضل  نشان مي‌دهد كه معصوم (ع) در عنوان «مفطر» تصرف كرده و چنين شربي را موضوعاً از عنوان مفطرات خارج كرده است. پس اين دو روايت بر عمومات تقدم دارد و الا لغويت اين دو روايت لازم مي آيد.
با اين وجود مطلبي جامع تر و كاملتر پيرامون اين فتوا به زودي در اختيار دوستان قرار خواهد گرفت.

پنجشنبه 20 تیر 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن

وقتي كه مسجدها دكان مي شوند

مورداول:چهلمين روز درگذشت مادر يكي از آشنايان است از او مي پرسم در كدام مسجد مراسم خواهند گرفت تا براي اداي فاتحه حاضر حاضر شويم مي گويد در هيچ مسجدي،ميخواهيم در منزل بنشينيم ميپرسم چرا؟مي گويد هزينه هاي مسجد و قاري و روحاني و آبدارچي و ...زياد است نمي توانيم از عهده آن برآييم.

مورد دوم:سومين روز درگذشت يكي از فاميلهاست علي رغم  اطلاع قبلي ، روحاني مسجد حالا به هر علتي تشريف نمي آورند و قاري محترم قرآن درست راس ساعت و دقيقه معيين بساطش را جمع مي كند و براه مي افتد و هنوز نيم ساعت از وقت مراسم باقي است كه مجلس بي سر و سامان مي شود خانواده معزا هر چه از قاري خواهش مي كنند به جاي روحاني  نيم  ساعت ديگر تشريف داشته باشد تا مجلس از هم   پاشيده نشود قبول نمي كند كه نمي كند.

مورد سوم:به درخواست يكي از ادارات (سازمان به اصطلاح سهام عدالت)جهت مهر و امضاي نامه استشهاد محلي به مسجد مي روم هيئت امنا براي امضاي استشهاد پول مطالبه مي كند...

اگر بخواهيم موارد ومصاديق مشابه را رديف كنيم حديث يك من خروار مي شود اما راست گفته اند كه «مشت نمونه خروار است» ولي در يك جامعه اسلامي واقعا تاسف بار است كه  كسي به خاطر هزينه هاي هنگفت  مسجد نتواند در آن مكان مقدس مجلس ختم عزيزان خود را برگزار كندو شخصيتهاي معتمدي مثل روحاني و قاري و هيئت امنا به خاطر پول چانه زني  و جنگ زرگري كنندمسجد جاي عبادت و احسان و نيكوكاري است و از متوليان آن انتظار بيشتري مي رود.

هر چند كه مساجد نهادهاي غير انتفاعي هستند اما امروزه به بركت نظام اسلامي بيشر اقلام ضروري آن را اداره اوقاف و امور خيريه تأمين مي كند و هزينه هاي جاري مثل آب و برق و گاز ...آن رايگان است حتي براي هزينه هاي ساختماني  و تعميرات  آن نهدهاي دولتي و غير دولتي بودجه هزينه مي كنند گذشته از اين رديفها مبالغ قابل توجهي نيز از كمكهاي مردمي و نذورات  بخصوص در ايامي مثل ماه هاي محرم و رمضان  جمع اوري مي شود كه مي تواند كفاف امورات خود مسجد را بكند اما وقتي كساني بخواهند از اين مدخل به صورت مستمر منتفع شوند آنوقت به نظر هميشه مساجد  با كمبود بودجه مواجه خواهند بود و سختگيري به مردم تا به آن حد مي رسد كه كسان ديگري علي رغم ميل باطني نتوانند در آن مكان مقدس حتي مراسم ختم  عزيزان خود را  برگزار كنند و اين همان چيزي است كه من از آن بيم دارم و آن دور كردن  فراري دادن  دادن مردم  و بخصوص مستضعفان از اين مكان عبادي و مقدس  است.

امروزه برگزار كردن مجالس ختم  براي خانوادهاي معزا واقعاَ يك كار سختي است كه مصيبت و داغ فراق عزيزان را مضاعف مي كند.

هزينه هاي ميليوني مصجد براي روزهاي اول و سوم و هفتم و چهلم تنها گوشه اي ا آن هزينه هاستعلاوه بر هزينه هاي كفن و دفن و قبر و ...احسانهاي چند ميليوني براي اطعام نمونه ديگري است.

امروزه احسان دادن غذا صورت رسم و اجبار پيدا كرده است ديده شده كه خانواده معزا  براي انجام اينكار حتي مجبور شده به صورت عاجل قرض ربا بگيرد به خدا قسم اينگونه احسان خوردن ندارد علاوه بر اينكه روح مرحوم را در قبر  مي لرزاندعذاب وجدان براي بازماندگان در پي دارد.

گفته شده كه در زمان ظهور حضرت مهدي(عج)مساجد زيبا و مجلل اما خالي از جمعيت مي شوند و اينگونه موارد شايد نمونه ههايي از آن علايم باشند.

ولي منتظر مصلح هرگز به چنين اوضاعي راضي نخواهد بود و هميشه به خاطر حق بر عليه باطل مجادله خواهد كرد كه غير از اين مصداق جريان انحرافي حجتيه خواهد بود.  

 


دوشنبه 17 تیر 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن

دورنانيوز به جمع سايت هاي خبري و تحليلي استان پيوست

http://s3.picofile.com/file/7822982789/2121.jpg


به گزارش اروم نيوز (( اورميه سسي )) پايگاه اطلاع رساني دورنا نيوز با هدف اطلاع رساني و تحليل مسائل روز استان با اهتمام جمعي از فعالان رسانه اي شهرستان اورميه آغاز بكار كرده است كه دغدغه هاي مردم را به گوش مسئولين برساند لذا با استعانت از خداوند متعال و با سلام و صلوات بر حضرت محمد(ص) و خاندان پاك و مطهر او، آغاز به كار وب سايت اطلاع رساني دورنانيوز را اعلام ميداريم.
پنجشنبه 13 تیر 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن


فراخوان ششمين دوره جشنواره غير‌دولتي «آنامين يايليغي»

« شعر؛ و داستان كوتاه تركي، ويژه بانوان»

(برگزاري اين جشنواره را - ضمن حمايت مالي- از طريق قرار دادن فراخوان در وبلاگ و سايت، چهره به چهره، كامنت گذاري، ارسال ايميل، فرستادن پيامك و ... به اطلاع علاقمندان برسانيد).

با گراميداشت روزهاي:

1) بيست و يكم فروردين‌ماه، روز شعر منطقه آذربايجان: برابر با روز درگذشت بولود قاراچورلو(سهند).

2) چهارم تير‌ماه، روز ادبيات داستاني و نمايشي منطقه آذربايجان: اين تاريخ، از تاريخ قديمي‌ترين نسخه دست‌نويس موجود دده‌قورقود(444 ه.ق) الهام گرفته شده است.

3) نهم شهريور‌ماه، روز ادبيات كودك و نوجوان منطقه آذربايجان: برابر با روز درگذشت صمد بهرنگي.

اين دوره از جشنواره به صورت اينترنتي خواهد بود، فراخوان جشنواره در وبلاگ انتشارات يايليق به آدرس: {www.e-yayliq.blogfa.com} موجود است- و همانند ادوار قبلي به برگزيدگان لوح تقدير و تنديس جشنواره اعطا خواهد شد؛ جشنواره آنامين يايليغي جوايز نقدي ندارد.

 بخش شعر:

1- موضوع و قالب اشعار: آزاد{تمام قالب هاي شعري}

2-زبان اشعار: تركي

3- تعداد اثر: هر شركت‌كننده در هر يك از بخش‌هاي (اشعار سنتي تركي، اشعار آزاد تركي) تنها يك اثر مي‌تواند به جشنواره ارسال فرمايد

( آثار نبايد قبلا در جايي عرضه و يا چاپ شده باشد).

4- شركت‌كنندگاني كه سقف مورد نظر را رعايت نفرمايند، جشنواره در انتخاب آثار آنها- به صورت تصادفي- آزاد خواهد بود.

5- اشعار سنتي و آزاد جداگانه داوري خواهد شد.

6- اشعار ترجمه‌اي در جشنواره شركت داده نخواهد شد.

7-اشعار ارسالي بايد در محيط word با قلمb zar  و اندازه 13، تايپ و ارسال شود.

8- بخش افتخاري: پيشكسوتان عزيز در صورت تمايل به صورت افتخاري مي‌توانند در اين بخش شركت فرمايند؛ البته بايد در ذيل آثار، جمله به صورت افتخاري- قيد گردد.

9- اشعار ارسالي برگشت داده نخواهد شد و جشنواره در بهره برداري از آنها به صورت مجموعه و كتاب آزاد است.

داستان كوتاه:

1- زبان آثار: تركي

2- موضوع: آزاد

3- هر شركت‌كننده فقط يك داستان مي‌تواند ارسال فرمايد( آثار نبايد قبلا در جايي عرضه و يا چاپ شده باشد)

4- شركت‌كنندگاني كه سقف مورد نظر را رعايت نفرمايند، جشنواره در انتخاب آثار آنها- به صورت تصادفي- آزاد خواهد بود.

5- داستانهاي ترجمه‌اي در جشنواره شركت داده نخواهد شد.

6-داستانهاي ارسالي بايد در محيط word با قلمb zar  و اندازه 13، تايپ و ارسال شود.

7- بخش افتخاري: پيشكسوتان عزيز در صورت تمايل به صورت افتخاري مي‌توانند در اين بخش شركت فرمايند؛ البته بايد در ذيل آثار، جمله به صورت افتخاري- قيد گردد.

8- داستانهاي ارسالي برگشت داده نخواهد شد و جشنواره در بهره برداري از آنها به صورت مجموعه و كتاب آزاد است.

نكته‌اي درمورد داوري:

شركت‌كنندگان گرامي ميتوانند -در صورت تمايل- اسامي يك و يا چند نفر را (در ذيل آثار) جهت داوري در شعر و داستان معرفي نمايند. جشنواره با صلاحديد افراد صاحب‌نظر و تمايل خود معرفي شدگان، چند داور را از بين اين عزيزان، انتخاب خواهد كرد.

 مشخصات فردي و سكونتي شركت‌كنندگان:

 نام، نام خانوادگي، نام پدر، تخلص هنري، تاريخ و محل تولد، استان و شهر محل سكونت، شماره تلفن همراه؛ نشاني سايت، وبلاگ و ايميل.

 نحوه ارسال:

شركت كنندگان محترم آثار خود را فقط به ايميل {ss.donyavi@gmail.com} ارسال فرمايند، در ضمن شماره‌هاي 09358017967-09148637090 خطوط ارتباطي بين جشنواره و علاقمندان خواهد بود.

 زمان بندي:

شروع ارسال اثر: 4/4/1392 (برابر با روز ادبيات داستاني و نمايشي منطقه آذربايجان)

آخرين مهلت ارسال اثر: 18/5/1392

اعلام نتايج: 9/6/1392 (برابر با روز ادبيات كودك و نوجوان منطقه آذربايجان)

 نكات مهم:

1- اخبار رسمي جشنواره غير‌دولتي «آنامين يايليغي» از طريق وبلاگ انتشارات يايليق ارائه مي‌شود.

2- به كساني كه اين جشنواره را به صورت منطقي و علمي و بدون اهانت به اديان و مذاهب، اقوام،اشخاص حقيقي و حقوقي؛ نقد فرمايند، لوح تقدير اعطا خواهد شد.

3- اسامي شركت‌كنندگان در وبلاگ انتشارات يايليق درج خواهد شد و عدم درج، به منزله نرسيدن اثر به جشنواره است.

4- نشاني وبلاگ‌ها و سايت‌هايي كه فراخوان جشنواره را انتشار كنند، در وبلاگ انتشارات يايليق در پست مطلب جداگانه‌اي قرار داده خواهد شد.

 (همه با هم براي سلامتي بيماران سرطاني دعا كنيم)


دوشنبه 6 خرداد 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن
بو رسيم گوگان شهرينده جيب تئلفونو ايله چكيليب، كيفيتي اولماسادا بئله گورمه يينه دَير.َ

وبسایت خبری تحلیلی دورنا نیوز آذربایجان غربی