پنجشنبه 8 اسفند 1392ده گؤنده ریلیب
بؤلوم | گزارش و تحليل       یازار :  حجت الهامی
+0 به یه ن

خدايا روا مدار كه گدا معتبر شود!

 حجت الهامي-هفته نامه فرداي ما-4اسفند1392-شماره530

در مغازه يكي از آشنايان براي مدت كوتاهي مي نشينم صحبت از كسادي بازار است ودريغا از يك مشتري ! اما ربع ساعتي كه در آنجا بودم 3 نفر مراجعه كردند و عجبا كه هر سه يك چيز خواستند «بده در راه خدا »

يكي پير مردي كه مي شود گفت ديگر جسم فرسوده اش توان كار نداشت و اصولا حالا بايد يك مستمري مي گرفت و بازنشسته مي شد .

ديگري يك نفر عاليجناب شيك پوش ! كه به قول رفيقم لباسهاي او چند برابر لباسهاي ما قيمت داشت و اصلا هم به قيافه اش نمي آمد كه گدا باشد

نفر سوم يك معتاد ! در شرح حال او هم گفتند كه زماني گچكار خيلي ورزيده اي بود اما حيف كه حالا...

احساس مي كنم معضل تكديگري رفته –رفته به سوژه تكراري نوشته هاي من تبديل مي شود كه البته آنهم ناشي از باز خوردهاي زندگي اجتماعي است.

«از آنجا براي پر كردن گاز ماشين به جايگاه  ميروم آنجا هم يك نفر با كارت شناسايي از يك مؤسسه خيريه اي قبض در دست تقاضاي كمك مي كند»

به خانه كه مي رسم در شوك اين صحنه هاي شامگاهي هستم و افكارم پريشان . تلويزيون را كه روشن مي كنم سريالي به نام آواي باران نشان مي دهد كه اكثر نقشها و قهرمانان آن فيلم  باز گداها هستند !

با خود مي گويم عجب گدا بازاري شده است اين كشور ؛ صحبت اين سريال و تاثير آن بر مخاطبين را زياد شنيده بودم.اما نمي دانم اگر گدايي كار منكر و مذمومي است قهرمان سازي از اين موضوع گناه چه وجه از توجيهي براي صدا و سيما مي تواند داشته باشد نشان دادن فوت وفن هاي تكدي گري و اعتياد ،ترويج زبان و ادبيات سخيف و مهمتر از همه تابو شكني از اين كارهاي پست و قهرمان سازي از رذالتها نتيجه اش اين مي شود كه هر 5 دقيقه 1 نفر مفت خور وارد دكان كسب و كار حلال مي شود .

يادم هست چند سال پيش يك سريالي را تلويزيون نشان مي داد كه يك دختري مي خواست به يك پارتي برود رگبار تلفنها به صدا و سيما باريدن گرفت كه چرا رواج منكر مي كنيد ناچار در وسط برنامه مجري شبكه براي اداي توضيحات حاضر شد و خواهش كرد كه فيلم را تا آخر ببينيد و بعدا نظر بدهيد يعني كه  در ادامه آن دختر از آن كار پشيمان خواهد شد و پارتي بي پارتي .

حالا مي  خواهم اين سؤال و اين قياس را داشته باشم كه آيا تكديگري و اعتياد هم جزو كارهاي ذمه و منكر هست يا نه؟  آيا اين منكرات بمراتب خيلي پست تر و زشت تر از منكر پارتي نيستند ؟ آيا نمي بينيد صدا و سيما چگونه قبح اين عمل را مي شكند و ترويج مي دهد ؟

اين گدا بازاري چيست مملكت با اين گدا پروري مي خواهد به كجا برسد ؟

هر روز به آمار گداها و معتادها و بزهكارها اضافه مي شود هر روز به آمار كميته هاي امداد و بهزيستسي و مؤسسات خيريه افزوده مي شود خيلي از مردم بدجوري به مفت خوري عادت كردند از دست درازي مستقيم بگير تا حقوق و پاداشها و رشوتها و رانتهاي بيجا و آنچناني مديران ارشد همه از اين قماش هستند  خيلي ها بد جوري به ماهي خوري بدون زحمت عادت كرده اند بدون اينكه ماهيگيري كنند كاش حداقل در قبال كمك به كسي كاري از طرف مقابل مي خواستيم تا عادت مفت خوري رواج پيدا نكند حتي اگر آن كار لازم هم نباشد و در واقع بيهوده هم باشد .

البت بايد اقرار كرد در پشت پرده اين ناهنجاريها معضلات و تبعيضهاي فرهنگي ، اجتماعي ، اقتصادي و سياسي مردم هم بيداد مي كندكه بايد مورد توجه و بازبيني وقرار بگيرند و الا با روند موجود بايد منتظر فساد بقيه هم بود.

واقعا چه مجهور و غريب افتاده است اين درس و سخن نغز شيخ اجل كه مي فرمايد :

نابرده رنج گنج ميسر نمي شود

مزد آن گرفت جان برادر كه كار كرد

+0 به یه ن


1958364_410283315772741_1843337121_n             پيام مديركل يونسكو به مناسبت روز بين‌المللي زبان مادري -۲۱ فوريه ۲۰۱۴

 ايرينا بوكووا، مديركل يونسكو به مناسبت روز بين‌المللي زبان مادري (۲۱ فوريه ۲۰۱۴) پيامي با عنوان”زبان‌هاي محلي براي شهروندي جهاني: تمركز بر علم” ارسال كرده است:
اكنون به مدت چهارده سال است كه يونسكو و شركايش روز بين‌المللي زبان مادري را جشن مي‌گيرند. ما با برگزاري فعاليت‌هاي سازماندهي‌شده، كنفرانس‌ها، كنسرت‌ها و سمينارها در سراسر جهان، بر اهميت تنوع زبان‌شناسي و چندزبانگي تاكيد مي‌كنيم.
حمايت و ترويج زبان‌هاي مادري، عامل اصلي ايجاد شهروندي جهاني و تفاهم متقابل واقعي است. آشنايي و صحبت به بيش از يك زبان، باعث مي‌شود كه درك بهتري از گنجينه تعاملات فرهنگي در جهان پديد آيد. به رسميت‌شناختن زبان‌هاي محلي، مردم را توانمند مي‌كند تا صدايشان بهتر شنيده شود و نقش فعالي در سرنوشت جمعي خود ايفا كنند. به اين دليل است كه يونسكو همه تلاش خود را به‌كار مي‌برد تا از همزيستي هماهنگ ۷۰۰۰ زبان دنيا كه مردم جهان به آن سخن مي گويند حمايت كند.
امسال، تاكيد ويژه ما بر “زبان‌‌هاي محلي براي شهروندي جهاني: تمركز بر علم” است كه نشان مي‌دهد چگونه زبان‌ها دسترسي به دانش، انتقال و كثرت آن را تضمين مي‌كند. برخلاف نظر عموم، زبان‌هاي محلي به طور كامل قادرند كه جديدترين مطالب علمي را در زمينه‌هاي رياضيات، فيزيك، فناوري و غيره منتقل كنند. به رسميت‌شناختن اين زبان‌ها، به معني گشودن دري روي حجم زيادي از مطالب علمي سنتي است كه اغلب ناديده گرفته شده ‌است، و نيز به معني غني‌ساختن بنيان دانش ما است.
زبان‌هاي محلي، ركن ايجاد بسياري از زبان‌هايي است كه در سراسر جهان در حوزه علم به‌كار مي‌رود. اين زبان‌ها همچنين در معرض بيشترين خطر قرار دارند. حذف زبان‌هاي مادري، به معني محروم‌كردن افراد آن زبان، از حق اساسي هر بشر براي كسب معرفت علمي است.
و اكنون نيز، ارتباط نزديك مردم با يكديگر در “دهكده جهاني”، فعاليت براي ايجاد تفاهم بين فرهنگي و گفتگو را حياتي‌تر مي‌كند. در دنياي امروز، استفاده از حداقل سه زبان، معمول است كه عبارت است از: يك زبان محلي، يك زبان براي ارتباطات گسترده‌تر و يك زبان بين‌المللي براي ايجاد ارتباط در سطوح بومي و جهاني. اين تنوع زبان‌شناختي و فرهنگي مي‌تواند بهترين شانس ما براي آينده باشد: براي خلاقيت، نوآوري و فراگيرشدن؛ و ما نبايد اين شانس را از بين ببريم.
روز بين‌المللي زبان مادري، بيش از يك دهه است كه بسياري از نقش‌هايي را كه زبان‌ها در شكل‌بخشي به افكار، به معناي گسترده آن، و يك شهروند جهاني ايفا مي‌كند، به‌خوبي نمايان ‌سازد؛ فضايي كه در آن همگي ما ابزاري را براي سهيم‌شدن در زندگي و رويارويي با چالش‌هاي جوامع خواهيم داشت. من در اينجا از همه كشورهاي عضو يونسكو و سازمان بين‌المللي فرانسه‌زبانان كه در بزرگداشت اين روز در سال ۲۰۱۴ مشاركت دارند، و نيز از فعالان جامعه مدني، آموزشياران، انجمن‌هاي فرهنگي و رسانه‌ها درخواست مي‌كنم كه از اين تنوع زبان‌شناختي نويد بخش، در جهت برقراري صلح و توسعه پايدار به طور تمام و كمال بهره‌مند شوند.
      منبع:سايت ايشيق

وبسایت خبری تحلیلی دورنا نیوز آذربایجان غربی